Thuiszorg Rotterdam

Thuiszorg Rotterdam

Thuiszorg Rotterdam

Thuiszorg is zorg die bij jou thuis wordt gegeven. Dit kan zowel verzorging als verpleging zijn als huishoudelijke hulp of begeleiding in het dagelijks leven. Thuiszorg helpt je om zo lang mogelijk comfortabel en zelfstandig thuis te blijven wonen. Zo kan de verzorger je helpen bij het douchen en het eten, bij het opstaan uit bed, het verzorgen van een wond of het toedienen van medicatie en injecties. Ook is het mogelijk om hulp te krijgen bij het opruimen, schoonmaken, koken en het doen van de was en kan de verzorger hulp bieden bij sociale redzaamheid. Thuiszorg in Rotterdam wordt door diverse partijen aangeboden.

24 uur per dag thuiszorg

Mensen worden steeds ouder en krijgen hierdoor te maken met (chronische) aandoeningen, een handicap of revalidatie na een operatie. Vaak is het prettig om zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen omgeving te blijven wonen. Door thuiszorg in te schakelen kun je langer thuis blijven wonen. Veel partijen bemiddelen bij 24 uurs zorg in het eigen huis. Als je behoefte hebt aan minder zorg is dit uiteraard ook mogelijk. Thuiszorg is er niet alleen voor langdurig zieken, maar ook voor mensen die tijdelijk niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. De zorgverleners bieden ondersteuning, toezicht en begeleiding bij alle dagelijkse activiteiten.

Ingericht naar jouw wensen

Thuiszorg is persoonlijk en wordt ingericht naar jouw wensen. Heb je een keer andere plannen terwijl de huishoudelijke hulp langs zou komen? Dat is geen probleem, deze kun je doorgaans gewoon verschuiven naar een ander moment. Als je eigen hulp een keer niet kan komen is er altijd een vervangende hulp. Je weet dus zeker dat je op jouw zorgverlener kunt rekenen.

Kosten voor thuiszorg

De kosten die worden gemaakt voor persoonlijke zorg en verpleging vallen onder de Zorgverzekeringswet. Thuiszorg wordt dus vergoed door de zorgverzekeraar, indien dit wordt ingeschakeld bij lichamelijke ziekte, een beperking of bij dementie. Je hebt in dit geval te maken met een wijkverpleegkundige van een thuiszorginstelling. Deze zorg valt onder de zorgverzekeringswet. Ook is het mogelijk om een particuliere instelling in te schakelen. Deze kosten worden vaak vergoed vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Om in aanmerking te komen dien je in het bezit te zijn van een zorgindicatie. Deze kun je aanvragen bij het CIZ. In de zorgindicatie staat beschreven op welke zorg je recht hebt en hoeveel zorg er nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *