Scootmobiel IJmuiden

Scootmobiel IJmuiden

Scootmobiel IJmuiden

Scootmobiel IJmuiden

De scootmobiel is inmiddels een bekend voertuig in het Nederlandse straatbeeld geworden. Dit heeft ongetwijfeld met de vergrijzing van onze bevolking te maken en de wens van senioren om zolang mogelijk mobiel te kunnen blijven. Logisch dus dat vandaag de dag ook menig scootmobiel in IJmuiden rondrijdt. Wie goed naar deze karretjes kijkt zal het opvallen dat er inmiddels allerlei verschillende varianten van bestaan. De reden daarvoor heeft niet alleen maar met het beschikbare budget van de bezitter van zo’n scootmobiel te maken, maar ook met zijn of haar praktische mogelijkheden. Wie bijvoorbeeld regelmatig kampt met duizeligheid wordt aangeraden om een scootmobiel met tenminste 4 wielen aan te schaffen. Die ligt per slot van rekening steviger op de weg dan een traditionele driewieler.

Waar wilt u de scootmobiel voor gaan gebruiken?

De stabiliteit van een scootmobiel is overigens niet de enige factor waar u bij uw aankoop van zo’n voertuig rekening mee zou moeten houden. Ook het vermogen van de accu van het karretje kan voor uw van groot belang zijn. Wilt u uw scootmobiel in IJmuiden alleen maar gebruiken voor korte ritjes naar bijvoorbeeld het winkelcentrum in de buurt en het bezoeken van familie of vrienden die vlakbij wonen, dan heeft u doorgaans voldoende aan een kleine accu. Het wordt echter een ander verhaal als u uw scootmobiel in IJmuiden bijvoorbeeld ook recreatief wilt benutten en van plan bent om langere ritten buiten de bebouwde kom te maken. Dan wilt u ongetwijfeld niet meemaken dat u op een secundaire weg, ergens tussen de weilanden, plotseling ontdekt dat uw accu leeg is en u geen kant meer op kunt. Om dat soort ongemakken te voorkomen is de keuze voor een scootmobiel met een grotere accucapaciteit dan een aanrader.

Voor- en nadelen van inklapbare modellen

Nu we het toch over ritjes met uw scootmobiel buiten IJmuiden hebben, stippen we ook graag de voor- en nadelen van een inklapbare scootmobiel voor u aan. Het voordeel van deze variant is weliswaar dat u hem in de kofferbak van een auto gemakkelijk mee kunt nemen naar elke gewenste locatie. Het nadeel is het in- en uitladen van het karretje. Scootmobiels zijn, mede vanwege hun ingebouwde accu, doorgaans geen lichtgewichten. Op zich hoeft het in- en uitladen van zo’n inklapbare scootmobiel niet zo’n groot probleem zijn als u er samen met een of meerdere vitale reisgenoten op uit trekt. Maar als u op dit moment toch al met gezondheidsklachten kampt, dan zou het telkens op moeten tillen van de scootmobiel mogelijk een te zware belasting voor uw lichaam vormen. Oppassen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *